Powerjazzformatie Bruut! is dit jaar gestart met een reeks van vijf clubavonden in het sfeervolle People’s Place in Amsterdam. Onder de naam ‘Bruut! challenges …’ zal de band iedere editie een bijzondere gast uitnodigen om de uitdaging aan te gaan en mee te spelen. De muzikale clubavonden van Bruut! bij People’s Place staan vol van talent. Maar liefst vijf donderdagavonden in november, december, januari en februari is het de eer aan Bruut! om samen met de genodigde gast en de DJ’s Quartier Mustache een swingend feest neer te zetten.

Zo stond 2 weken geleden Roos Jonker met de band in People’s Place, en zullen de komende weken o.a. Sabrina Starle en Anton Goudsmit op podium bestijgen. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Bruut! bestaat pas een jaar en is al meteen uitgeroepen tot Soul & Jazz talent door Radio 6. Afgelopen zomer stond het kwartet onder andere op North Sea Round Town, Haarlem Jazz en de Uitmarkt. Recentelijk traden ze ook op tijdens het NS Try Out Festival in Eindhoven en Arnhem en als support act van Ruben Hein in de Tivoli in Utrecht en Paard van Troje in Den Haag.

De nieuwe en eerste EP ‘Bruut!’ van de band is nu te koop via (LINK http://bruut.bandcamp.com/ album/bruut) en zal binnenkort uitkomen op vinyl. Hun eerste album staat gepland voor februari 2012. Bekijk en beluister hier (LINK http://youtu.be/xa1sZi3HAsI) hun nieuwe single ‘Surf’

Deel: