De 3JS is een bekende Volendamse band, die bestaat uit Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte. Ze raakten landelijk bekend na het succes van hun debuutalbum ‘Watermensen’ uit 2007 en door hun vrienden Jan Smit en Nick & Simon, waarna het snel ging. De aanstekelijke eigen sound van 3JS is gekoppeld aan Nederlandstalige liedjes van eigen hand. Het jaarlijks terugkerend concert van de 3JS ‘Hoger Harder Verder’, werd dit jaar voor de tweede keer gehouden op zaterdag 29 oktober 2011 in de Heineken Music Hall.

Tijdens het concert in een vol Heineken Music Hall in Amsterdam, worden de 3JS bijgestaan door een uitgebreide band, en wordt het publiek ook getrakteerd op een tal van bekende collega artiesten. Naast niemand minder dan Ellen ten Damme die haar opwachting maakte, kwam ook het alom geprezen muziekfenomeen Bertolf de 3JS bij dit bijzondere concert versterken op het podium.

Tevens was het trio erin geslaagd om de nummer 2 van het afgelopen Eurovisie Songfestival, Raphael Gualazzi, op het podium van de HMH te krijgen. De uitzonderlijk getalenteerde Gualazzi won eerder dit jaar op het prestigieuze San Remo Festival met maar liefst vijf awards. Vervolgens trok hij namens Italië naar het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf, waar hij tijdens een jamsessie aan boord van de 3JS residentie de mannen ontmoette met wie er direct een muzikale en persoonlijke klik was. Dit resulteert nu in zijn optreden met 3JS. En met klap op de vuurpijl, kwam Miss Montreal ook nog eens het podium op om met de 3JS het geheel helemaal af te maken. Al met al wat ‘Hoger Harder Verder’ wederom geslaagd!


Foto’s (c) 2011 Richard van Egmond

Deel: