altZangeres Maizie Williams en Bobby Farrell waren beiden oorspronkelijke leden van de supergroep Boney M. Ze hadden in de jaren ’70 en ’80 enorme hits als ‘Daddy Cool’, ‘Ma Baker’, ‘Sunny’, ‘Rasputin’, ‘Brown Girl In The Ring’ en de enige nummer 1 hit in Nederland ‘Rivers Of Babylon’. De band is een creatie van producer Frank Farian die de band in 1975 oprichtte. Boney M bestond uit de zangeressen Marcia Barrett, Liz Mitchell, Maizie Williams en de helaas in 2010 overleden Bobby Farrell.

altDe enige nog overgebleven originele zangeres Maizie Williams wilde toen Bobby vorig jaar overleed bij wijze van een tribute iets voor hem gaan doen. Bobby stond vooral bekend vanwege zijn flamboyante manier van dansen in de groep en Maizie vond dat Bobby’s stijl te vergelijken is met die van het Franse icoon Josephine Baker (foto). Ms. Baker gaf veel optredens op diverse podia in Parijs in de jaren’20 met een komische, doch sensuele verschijning welk de bezoekers zeer waardeerden. Één van haar dansroutines welke de mensen nog goed kunnen herinneren is het ‘Banana Dress’ optreden.

altEen en ander leidde tot een nieuwe single getiteld ‘Josephine Baker’ gezongen door Maizie Williams, in de clip bijgestaan door Bobby Farrell’s danswerk. In de videoclip word gebruik gemaakt van opnames van Bobby uit 1989 plus opnames uit het Josephine Baker tijdperk. Het is de eerste nieuwe single sinds 30 jaar van twee originele leden van Boney M en verassenderwijs is het een aanstekelijk dansnummer vergelijkbaar met de stijl van onder andere Lady Gaga, David Guetta en Duck Sauce welke allemaal gebruik hebben gemaakt van samples van Boney M. Deze populaire manier van samples gebruiken is ook toegepast bij het tot stand komen van de single waardoor het klinkt als een Boney M sample maar het toch een orgineel nummer is.

altTijdens een interview vertelt Maizie dat Bobby het echte gezicht van Boney M was. “Zijn manier van dansen was uniek voor die tijd. Ik herinner me nog dat ik Bobby voor het eerst benaderde toen hij werkte als DJ in een nachtclub. Bobby kon niet stoppen met dansen tijdens het wisselen van platen. Toen ik hem zei dat hij er fantastisch uitzag en hem vroeg of hij toe wilde treden tot een band welke ik aan het samenstellen was bleef hij gewoon door dansen en zei “Yes man, I’m in”. Bobby was een schat en wereldwijd zeer geliefd, we missen hem enorm, dit nummer is zeer speciaal.

De single zal op maandag 3 oktober als download via iTunes beschikbaar zijn, drie dagen vóór de verjaardag (6 okt.) van Bobby Farrell.

Deel: