altJack White, Depeche Mode, Patti Smith en Damien Rice hebben afzonderlijk een aantal covers van een paar nummers die staan op U2’s ‘Achtung Baby’ vanwege het 20-jarig juileum van het album opgenomen. ‘Achtung Baby’ kwam uit in 1991. Het kwartet heeft onder andere de nummers ‘One’ en ‘Until The End Of The World’ onder handen genomen.

Frontman Bono onthuldde de details van het album tijdens een persconferentie die gehouden werd vanwege de promotie van hun documentaire ‘From The Sky Down’ welke de openingsfilm is voor het Toronto International Filmfestival. Eind van dit jaar komt er een dvd deluxe editie uit van ‘Achtung Baby’, de re-issue komt uit in diverse formaten zoals een met extra’s overladen Uber Deluxe Edition met daarin zes cd’s, vier dvd’s, vijf 7inch singles16 kunstafbeeldingen, een 84 pagina’s tellend boek, propagand voor het fanclubmagazine, 4 buttons, een vel met stickers en een replica van Bono’s ‘The Fly’s zonnebril. Deze versie word gereleased in een genummerde box set in de vorm van een magnetische puzzel.

De volgende release is de Super Deluxe Version zullen alle cd’s zitten, dvd’s, de kunstalbeeldingen van de Uber Deluxe Versie en met een 92 pagina’s tellend boek.

//

Deel: