altVoor haar nieuwe album wat Katie Melua, bekend van haar grote hit ‘Nine Million Bicycles’, heeft uitgebracht heeft de zangeres haar stem flink moeten ‘strekken’. Op dit album getiteld ‘Secret Symphony’ staan een groot aantal covers van onder andere Ron Sexsmith en Bonnie Riatt. Over het album verteld ze, “Ik heb dit ooit eens willen doen, een coveralbum maken. Het zingen van liedjes van anderen haalt het beste uit je en je stem en sommige liedjes dwingen je om nét iets verder te gaan met je stem.

Het album is gemaakt samen met Mike Batt (Lady of the dawn) en Katie brengt hiermee gelijk een eerbetoon aan hem. Katie verteld verder; “Mike en Ik hebben een paar nieuw liedjes geschreven, maar het idee achter het album was om liedjes te vinden van beroemde tekstschrijvers als Ron Sexsmith (‘Gold In Them Hills’) en Bonnie Riatt’s ‘Too Long, Too Far’ en nog meer bekende nummers als ‘Keeping The dream Alive’. Ook al heeft ze nu een coveralbum opgenomen, ze heeft best wel twijfels over haar eigen liedjes.

“Als je naar een liedje luisterd, ontwikkel je er een relatie mee. Je verbind het met hoe je je voelt of hoe je je in het verleden hebt gevoeld. Daarom betekenen mijn liedjes verschillende dingen voor verschillende mensen. Als ik schrijf word ik geïspireerd door mijn eigen relaties en de plaatsen waar ik ben geweest en de dingen die ik heb gezien. ik beslis niet van te voren waar het nummer over gaat. Soms weet ik zelf niet eens waar sommige liedjes van mij over gaan”.

Deel: