Toen Hendrik Jan Bökkers wat tijd overhad bij zijn vaste band Jovink en de Voederbietels speelde hij solo wat eigen werk. De nummers sloegen zo aan dat Bökkers genoodzaakt was een album op te nemen. Iets wat de fans van Jovink totaal niet erg vinden.

De cd ‘Bökkers’ is in feite een spinoff te noemen van Jovink, en valt dan ook gewoon in de lekkere boerenrockstijl. Wat blues, wat rock, en alles met een flinke knipoog. Voor de Belgen onder ons: Het is wat te vergelijken met De Clement Peerkens Explosition, dan weet je het wel. Alleen dan in het Twentse dialect, wat misschien minder goed te volgen is, maar ach, wie verstaat en begrijpt alles wat bands als Adiemus en Trebble brabbelen?

Bökkers gaat lekker op ‘Bökkers’, gewoon waar Jovink ophoudt. Is dat erg? Nee, maar we hadden we gehoopt op iets meer variatie. Stuk voor stuk lekkere rag-nummers, met als uitschieters toch wel de tracks ‘Zolte Hering’, ‘Stukkie van de film’ en Johnny Cash’ cover ‘Cocaïne Blues’.

Voor niet Twentenaren dan wel wat moeilijker verstaanbaar, maar het is toch de muziek die spreekt. Waar ze in Brabant met de Band Zonder Banaan en de WC-Experience een vaste bezetting hebben op de boerententfeesten, is Twente na Normaal en Jovink met Bökkers een derde topper rijk op dat gebied. Wij gokken op Paaspop volgend jaar, omdat ook de Brabanders zot zijn van deze stijl. Klasse! (7/10)(Suburban)

Deel: