De Eindhovense rapper Kempi heeft een opvolger uit gebracht van ‘Du Gangsta Tape’, genaamd ‘Het Testament van Zanian Adamus’. Wederom onder het label van Kees de Koning, Top-Notch. Zanian is een van de doopnamen van Kempi en terwijl Kempi bezig was met de opnames voor zijn album kwam hij tot ontdekking dat de echte achternaam van zijn vader Adamus is, vandaar de titel ‘Het Testament van Zanian Adamus’.

Wat Kempi ook wilde is een persoonlijke tint geven aan zijn album geven, wat hem ook gelukt is in het nummer ‘Interlude’, waarin Kempi verteld dat hij fouten heeft gemaakt en dat hij niet perfect is. Kempi vraagt de luisteraars te kijken naar de dingen die hij goed doet in plaats van naar zijn fouten. Ook staan er veel samenwerkingen op met onder andere Damaru, Fresku, Keizer, Alex Roeka, Tim Wes en natuurlijk ook Rkay die onder contract staat bij Kempi’s platenlabel Sterrenlaan. Ook heeft Kempi van het nummer ‘Not Human’ een clip laten maken waarin Kempi een samenwerking aangaat met Keizer. De clip is uiteraard geproduceerd door Teemong, een bekende naam in de Hiphopwereld, onder andere van de clips van Fresku.

In het nummer ‘Na Du Show’ wordt er samengewerkt met stadsgenoot Fresku, waarin Kempi het heeft over dat mensen niks om hem geven na de show, door negatief over hem te praten, maar dat het geval is dat het hard werken is en dat het hem raakt als mensen negatief over hem praten; Ook Kempi heeft gevoelens. Fresku heeft het over dat de fans zijn moeder als een slechte vrouw kunnen zien terwijl ze hele positieve kanten heeft. En natuurlijk of zijn vrienden hem nog steeds aardig en goed genoeg vinden als hij weer in de riemenfabriek zou moeten werken om zijn geld te verdienen. Als laatste hoe zijn dochter Alisha haar vader later zou zien als zij leest wat fans over hem schrijven op de forums: of ze dan trots op hem zou zijn en wat ze dan van hem vind.

Het nummer ‘Down’ gaat onder andere over dat Kempi wel eens verkeerde keuzes heeft gemaakt. Hij heeft daardoor veel aan zijn hoofd en kan zich zelf niet herkennen als de vrolijke zorgeloze Kempi als hij in de spiegel kijkt, geen toekomst ziet en zich zelf gebroken voelt door de problemen die de rapper op zijn pad heeft gehad. Op zon moment kan de Eindhovenaar zich alleen maar de verkeerde kant op voelen afdwalen. ‘Het Testament van Zanian Adamus’ is een heel ander album dan zijn voorgangers; veel persoonlijker, een hele andere stijl, maar zeker een positieve verandering en persoonlijk hoop ik dat er nog vele zullen volgen, maar het gerucht zou zijn dat Kempi gaat stoppen wat een verlies zou zijn voor hiphop liefhebbers. Dit is echter gewoon een masterpiece (8/10) (Sterrenlaan/Top-Notch)


Deel: