Souldiva Aretha Franklin is aangeklaagd door haar mede-tekstschrijver Norman West, omdat de publisher van Franklin, Springtime Publications Inc., weigert een handtekening te zetten onder een volgens West door Franklin en hemzelf geschreven nummer. Het nummer, ‘Put it back totgether again’ moet verschijnen op Franklin’s nieuwe album ‘Aretha: A Woman Falling Out of Love’, en volgens West weigert de publisher van Franklin te erkennen dat West het nummer mede heeft geschreven.

Aretha Franklin en Norman West zijn al ruim 20 jaar partners in het schrijven van de nummers van de zangeres, en het is inmiddels het tweede nummer waarvoor West claimt niet te zijn gecredit. Ook een ouder nummer, ‘Watch my back’ zou West nu meenemen in de claim. West wilde dat eerst niet doen, vanwege de langdurige vriendschap en de reden dat hij het zonder rechterlijke tussenkomst wilde oplossen. Dat stadium lijkt nu te zijn gepasseerd. De rechtszaak is op het moment extra pijnlijk, aangezien doktoren in december een ongeneesbare vorm van alvleesklierkanker hebben aangetroffen bij de 69-jarige zangeres en ze vanaf dat moment nog maar een jaar heeft gekregen.

Franklin is bekend van nummers als ‘I say a little prayer‘, ‘Respect‘ en natuurlijk ‘Think‘.

Deel: