Superheavy, de nieuwe supergroep van Rolling Stones-frontman Mick Jagger heeft bekend gemaakt in september een album uit te gaan brengen. Als voorloper van het album, dat ook ‘SuperHeavy’ zal gaan heten, brengt de band, die verder bestaat uit Damian Marley, Dave Stewart, A.R. Rahman en Joss Stone, volgende week al de single ‘Miracle Worker’ uit.

Jagger houdt alles nog open als het gaat om de toekomst van de band: “We hebben geen plannen om ook samen te gaan touren, maar als de mensen het echt leuk vinden willen we er best over nadenken.” Voormalig Eurythmics-zanger Dave Stewart noemt de band ‘een experiment dat uit de hand van een gestoorde chemicus komt’. In totaal hebben de vijf topartiesten in slechts tien dagen al 29 nummers geschreven voor het album, met in totaal al meer dan 35 uur aan muziek.

Foto (c) Frank W. Ockenfels

Deel: