Wat kun je verwachten van een live optreden van een eenmansband waarvan de muziek zwaar rust op verschillende lagen elektronische geluiden? Tom, ofwel How To Dress Well, staat een beetje onwennig op het podium en verwelkomt het publiek. Meteen is duidelijk dat mijn verwachtingen in ieder geval niet kloppen. Het podium is op Tom na helemaal leeg.

How To Dress Well heeft besloten om vanavond alleen de vocalen te verzorgen. De rest van de muziek wordt afgespeeld door de geluidsman. Achter Tom wordt het optreden ondersteund door bij de muziek passende videobeelden, die op een groot scherm worden vertoond.

Het heeft wel wat, zo’n leeg podium. Het past bij de dromerige muziek van How To Dress Well, dat ook een grote leegte lijkt te herbergen. Maar toch, als toeschouwer blijf je in dat soort situaties alert op playbacken. En waarom bewegen Toms lippen wanneer er een zin achterstevoren wordt afgespeeld?

Desalniettemin overtuigt How To Dress Well. Om enkel met een microfoon op het podium te staan getuigt van moed en de twee a capella liedjes die hij ten gehore brengt, gaan door merg en been. Hij liet het publiek achter met een brok in de keel en dát kunnen alleen getalenteerde musici. Well done! Maar hopelijk neemt hij de volgende keer een live band mee, zodat alle twijfels kunnen worden weggenomen.

Deel: