Gisteren gaf Katie Melua een fantastisch concert in een warme en zo goed als uitverkochte Heineken Music Hall te Amsterdam. Vanwege oververmoeidheid was het vorige concert wat ze daar zou gaan geven afgelast en verplaatst naar 8 juni 2011, gisteren dus. De 25 jarige van oorsprong Georgische zangeres was voldoende hersteld om haar concertreeks weer op te pakken en de fans te trakteren op iets waar ze al lang op hebben moeten wachten.

Een show van Katie Melua heeft een intiem karakter, al staat ze in een behoorlijk grote zaal als de Heineken Music Hall. Ze legt zoveel gevoel in haar liedjes dat je als publiek het idee hebt dat er iets bijzonders op het podium gebeurt. Nederland is duidelijk een van haar favoriete landen en Amsterdam een favoriete stad. Ze laat dit duidelijk aan de zaal weten. Katie Melua heeft altijd een nogal ‘lief’ imago gehad met haar mierzoete liedjes en haar wat introverte houding. Toch is ze de laatste tijd wel aan het veranderen. Ze staat wat sterker op het podium en brengt ook nummers (zoals ‘The Flood’) waar meer pit in zit.

Ook heeft Katie een degelijke live-band achter haar staan waar ze ook veel mee samenspeelt. Haar laatste album ‘The House’ (geproduceerd door William Orbit) was wat spannender en avontuurlijker dan de voorgangers. De nummers daarvan doen het ook goed op het podium van de HMH. Ze zegt niet veel tussen de nummers door. Ze zich excuseerde wel voor het eerder afgezegde concert en het moment dat ze het publiek laat weten dat haar moeder altijd mee gaat op tour en dat ze in Nederland graag ‘The Red Light’ district bezoekt. Ze glimlacht erbij dus misschien moeten we dat met een korreltje zout nemen.

Het werd een degelijk en afwisselend optreden waar soms een mooie ballad als ‘Closes Thing To Crazy’ of ‘Spiders Web’ en het wat steverige ‘The Flood’ voorbij kwamen. Er waren ook momenten dat de band even van het podium afging en daar weer dat verlegen kleine meisje alleen met haar gitaar stond. Dat was dan net even dat intieme moment wat ze zelfs in een grote zaal als de HMH met haar liedjes weet te creeren. Haar grote hit ‘Nine Million Bicycles’ mag natuurlijk niet ontbreken en die zit aan het eind van het optreden. Helaas zit na één uur en drie kwartier genieten het concert er helaas op en stapt een tevreden (en wij natuurlijk ook) Katie Melua van het podium. Duidelijk mag zijn dat de zangeres weer helemaal terug is. Het was geen spectaculaire show, maar ze heeft het in ieder geval zeker niet verleerd.

Foto’s (c) 2011 Nathalie Bauland

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: