altHet is ondertussen een traditie dat er met hemelvaartsdag een groot evenement plaatsvindt op aan de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Ook dit jaar stond er een goede line-up van DJ’s. ALDA heeft zelfs nog een extra podium weten te plaatsen waar live acts te zien zijn, waaronder Waylon.

Het weer was dit jaar de bezoekers gunstig gezind. De indeling van de het terrein was erg overzichtelijk. Je kreeg echt het idee dat je je op een meerdaags festival begaf. Duidelijke scheiding tussen de podia en eet gelegenheden. Voldoende toilet voorzieningen. Al had bij de toilet wel beetje stromend water mogen zijn om af en toe de stof van je handen en gezicht te wassen. Maar na wat drankjes maak je je daar niet druk meer om. Als je om je heen kijkt mooie mensen die helemaal los gaan op de beats van oa. Hardwell.

Mediapartner Q-music deelde kauwgom van Stimorol en had een relax tentje neergezet met wat zitzakken van Fatboy. Ja inderdaad het evenement staat bol van de sponsoring. Maar dat is zeker niet hinderlijk. Als je bekijkt dat je een geweldige line-up van DJ’s en live artiesten krijgt voor nog geen € 20 is dat zeker de moeite waard.

De DJ’s kregen de menigte niet stil. Een van mijn persoonlijke favorieten, Hardwell, draaide ook weer heerlijk. Hij voelt de mensen zo goed aan in combinatie met het weer. Na Hardwell was het de beurt aan een andere meastro, Erik E. Wat moet je hierover schrijven. Een grootheid is hij. Al enige jaren staat hij aan de top van de dance scene. Ook de overige DJ’s verdienen zeer zeker respect voor wat ze neergezet hebben Bjorn Wolf, Funkerman, Marco V, Sunnery James & Ryan Marciano. Als slot mochten de heren Sunnery James & Ryan Marciano de bezoekers trakteren op hun set.

Nieuw is een live stage op City Moves. Waar de Hermes House Band twee keer wist op te tredenalt

gevolgd door Waylon. Jammer bij Waylon was dat ze muziek en vocaal niet goed hadden afgestemd tijdens de eerste regels tekst. Maar het publiek genoot zichtbaar van Waylon, ook al waren het voornamelijk meiden die aanwezig waren. Na Waylon was het de beurt aan de gasten van Partysquad. Wat een energie komt er van die gasten af. Even vergeet je dat er nog een podium is waar een geweldige DJ staat. Want Partysquad kan er wat van.

Na de laatste klanken van was het weer tijd om richting de stad te gaan om daar verder te feesten.

{slide=Over City Moves}

In 2008 werden Citymoves edities georganiseerd in Leiden, Den Bosch, Groningen, Alkmaar, Zwolle, Enschede en Deventer. In totaal behaalde Alda Events hierbij ruim 90.000 bezoekers. Citymoves was geboren, en hoe!

Na een zorgvuldige screening en uitgebreide gesprekken met de gemeenten, politie en evenementenbureaus werd besloten om twee nieuwe steden toe te voegen aan het Citymoves spectrum. Het concept werd verder verbeterd en uitgebreid. Zo konden in 2009 ruim 125.000 bezoekers in 9 steden genieten van de tunes van een scala aan top DJ’s.

En dan nu het nieuwe seizoen: 2011! Citymoves zal aftrappen op Koninginnedag in Leiden. Hierna worden er Citymoves Festivals georganiseerd in diverse steden.

Citymoves Festival
Citymoves Festival gaat verder waar de voorgaande Citymoves edities gebleven waren. Alda Events heeft op aangeven van de bezoekers besloten een aantal wijzigingen door te voeren in het Citymoves concept. Zo krijgt de bezoeker dit jaar een betere service op het gebied van drankverkoop, kluisjes en toiletten. Dat betekent minder lange wachttijden bij de bar, meer toiletgelegenheid en meer ruimte om je jassen op te bergen. Ook het assortiment aan eten en drinken wordt uitgebreid zodat het hongerige of dorstige bezoekers aan niets ontbreekt. Het programmeren van een Nederlandse top band is voor organisator ALDA Events een logische stap in de ontwikkeling van Citymoves naar volwaardig festival. Om deze maatregelen te compenseren kost een ticket voor Citymoves Festival dit jaar €12,50 ex. fee. Je betaalt dan omgerekend ongeveer een euro per uur, goed beschouwd nog steeds een koopje als je in aanmerking neemt welke artiesten er ‘on stage’ staan.

{/slide}

Deel: