Vrijdag de 13e is volgens Barry Hay “A good night for Rock ‘n’ Roll” en daar was een uitverkochte 013 in Tilburg het volmondig mee eens. De frontman van neerlands meest succesvolle rockband heeft er zin in en na een sarcastische opmerking over zijn teleurstelling in de 3js, voor het niet behalen van de finale van het songfestival, zet de band het alom bekende “Another 45 Miles”in.

De haagsche heren kunnen putten uit een rijke catalogus met hits en dat is niet zo heel vreemd. De band viert dit jaar een jubileum waar de bandleden zelf liever niet teveel bij stilstaan, ze bestaan 50 jaar maar kijken zelf liever naar de toekomst in plaats van het verleden. Met een nieuwe cd op komst zit er nog zeker toekomst in de band die 013 compleet uit z’n dak laat gaan.

De band heeft een lange historie met Tilburg. Het jaarlijkse optreden in 013 is een traditie geworden die nog stamt uit de jaren ’80, destijds nog in concertpodium “het Noorderligt”.

De band speelt een uitgeballanceerde mix van hits en minder bekende songs waar de die-hard fans dan weer heel blij van worden. Daarnaast krijgt het publiek een voorproefje van het nieuw te verschijnen album met 2 nieuwe songs.

Een concert van Golden Earring staat als een huis en voor iedere concertganger die ze nog nooit live heeft gezien (zouden die er nog zijn?) is het dan ook een absolute must om de heren te gaan bekijken.


Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: