Het heeft heel wat jaren moeten duren, en dan is heel wat jaren nog een understatement. Gisteravond is het dan eindelijk gebeurd: Tijdens het concert van Roger Waters in de O2 in Londen kreeg Waters de handen harder op elkaar dan ooit. Het was Waters eindelijk gelukt om oud-bandmaatje David Gilmour op het podium te krijgen. Tijdens 'Comfortably Numb' stond boven op de gigantische muur, waaruit het decor bestond, plotsklaps de gitarist van de band, waarmee Waters zo veel jaren ruzie had.

Ook drummer Nick Mason verscheen uiteindelijk tijdens de toegift, net als zo vele andere oud-tourleden, waaronder natuurlijk Snowy White. Gilmour's verschijning was al min of meer aangekondigd: ergens tijdens 'The Wall'-tour zouden de twee herenigd worden, als tegenprestatie voor het samen zingen van 'To know him is to love him' van Waters bij een benefietoptreden van Gilmour in Ronny Scott's Jazzclub in Londen, afgelopen juli. Mason's betrokkenheid in het geheel werd geheim gehouden, maar geen fan in die zaal die kwaad werd om die verrassing. Na de split van Waters met Pink Floyd traden Gilmour en Waters slechts tweemaal eerder samen op. Tijdens Live8 in 2005, en in juli vorig jaar, bij het eerder genoemde benefiet.

{slide=Roger Waters en David Gilmour – Comfortably Numb (12-05-2011)}http://www.youtube.com/watch?v=VNRSChj6w4c{/slide}

{slide=Roger Waters, Nick Mason en David Gilmour (12-05-2011)}http://www.youtube.com/watch?v=TTHX6VsU2ZA{/slide}

Deel: