altEen nummer wat is opgenomen door Huey Lewis & the News samen met Thin Lizzy’s Phil Lynott is nu beschikbaar om online te beluisteren. Het nummer getiteld ‘Still Alive’ is opgenomen in 1985. “Phil plande een derde solo-album, werkte met een groot aantal muzikanten en producers toendertijd. Zijn management nam contact op met Huey om een aantal nummers te produceren en samen te spelen met ons, hier in Californië” vertelde the News gitarist Johnny Colla.

“Toen Phil en gitarist Laurence Archer in Californië aankwamen waren de tracks klaar om overgedubt te worden met Huey’s stem. In tegenstelling tot geruchten was producer Mutt Lange wel aanwezig toen op een avond Laurence wat gitaarwerk afleverde, maar produceerde de nummers niet. Een dag of wat later kwam ik binnen om de stemmen en arrangementen voor beide songs te verzorgen. Ik ben er zo goed als zeker van dat Huey en Phil de avond erop wat zangwerk aan het doen waren, en in de vroege ochtenduren maakten we wat ruwe mixes en gingen we naar huis, de sessies waren voorbij”, Aldus Colla.

Recentelijk vond Colla een cassettebandje met opnames, remasterde ze en ze zijn nu beschikbaar om hier te beluisteren met Lewis’s zangwerk!

Deel: