De line up van het The Hague Jazz festival wordt steeds fraaier. De organisatie maakt vandaag bekend dat ook Bobby Womack, Gino Vannelli & Metropole Orkest en Peter Cincotti naar Den Haag afreizen voor een uniek concert tijdens het festival. De drie nieuwe acts worden toegevoegd aan het totaal programma dat bekend is gemaakt op 7 april jl. De optredende acts die reeds bekend waren zijn onder andere Macy Gray, Angie Stone, Bilal, Fat Freddy’s Drop, Patti Austin en The E-family feat. Sheila E.

Gino Vannelli zal optreden met het Metropole Orkest (Chez Ella, 18 juni). De samenwerking van Vannelli met het Metropole Orkest startte in 2000 en duurt sindsdien voort. Gino Vannelli werkt ook samen met andere Nederlandse artiesten zoals Michiel Borstlap. Ook Borstlap zal optreden tijdens The Hague Jazz 2011.

Peter Cincotti komt voor het eerst naar The Hague Jazz. De organisatie is verheugd met zijn komst! Cincotti trad in 2000 voor het eerst op tijdens het befaamde Montreux Jazz Festival en won toen een award door een bijzondere vertolking neer te zetten van Dizzy Gillespie’s ‘A night in Tunisie’. Inmiddels is Cincotti drie albums verder en levert hij prachtig werk af. Peter Cincotti is een waardige vervanger voor het concert van Bobby Hutcherson with the Joey DeFrancesco Trio. Bobby Hutcherson heeft zich wegens ziekte afgemeld voor het festival. Peter Cincotti zal vrijdag 17 juni optreden in de Chez Ella.

Bobby Womack (oftewel ‘The Preacher en ‘The Poet’) werd vooral bekend in de jaren ’70, ’80 en ‘90. Met hits als “I Wish He Didn’t Trust Me So Much”, “That’s the Way I Feel About Cha” en “Lookin’ for a Love”. Womack is een kampioen in de old-school soul. “The whole thing is to make music feel real”, aldus Womack. Bobby Womack zal vrijdag 17 juni optreden in de Billie Holiday’s Inn.

Zowel Bobby Womack als Peter Cincotti zullen tevens een optreden verzorgen op de Grote Markt in Den Haag tijdens de The Hague Jazz Warming Up van donderdag 16 juni.

– Bobby Womack: Vrijdag 17 juni, 21.15 uur, Billie Holiday’s Inn
– Peter Cincotti (TOPCONCERT): Vrijdag 17 juni, 18.15 uur, Chez Ella
– Gino Vannelli & Metropole Orkest (TOPCONCERT): Zaterdag 19 juni, 18.15 uur, Chez Ella

Deel: