altRecentelijk gaf Bob Seger een interview waarin hij sprak over op tournee gaan, zijn volgende album en over het einde van zijn carrière. Over zijn huidige tournee vertelde hij dat het allemaal best goed voelt. Zijn grootste probleem is zijn gezondheid; zijn nek is erg stijf en hij heeft een behoorlijk pijnlijke rug. Voor het eerst moet hij tijdens het gitaarspelen gaan zitten en heeft hij de meeste rugpijn bij het pianospelen. Hijzelf houdt het gewoon op de leeftijd “I’m getting up there” zegt hij.

Over het algemeen heeft hij het wel nog naar zijn zin. Hij heeft zijn eigen vliegtuig dus na gemiddeld een optreden of drie per week vliegt hij naar huis om wat rust te nemen. Over zijn nieuwe album zegt hij dat het half klaar isen dat er nieuwe songs op staan. Het zou wel kunnen dat het afgewisseld word met oudere songs, dit hangt af van hoe het schrijven zich verder ontwikkeld. De muziek van Seger is nog steeds niet te downloaden via de bekende media zoals iTunes. Seger geeft aan dat dat de keuze is van zijn manager, zelf begrijpt hij niet waarom zijn muziek nog niet te downloaden is. Het schijnt een strijd te zijn tussen Capitol Records en zijn manager. Bob hoopt dat dit snel over is en zijn fans wel kunnen downloaden.

Over het einde van zijn carrière verteld hij dat het eigenlijk simpel is. “Ik ben oud aan het worden, ik zal dit niet veel langer meer kunnen volhouden. Mijn manager is nu 70 jaar oud, we zijn nu zo’n 45 jaar samen en eigenlijk is het tijd om het stokje over te geven aan de Eminem’s en de Kid Rock’s. Ik denk dat het snel over zal zijn. Toen we gisteravond van het podium afgingen zei ik tegen een van mijn veiligheidsmensen dat het heel onwerkelijk was dat we een volledige show hadden gedaan en dat we het nog volgehouden hebben”.

Deel: