altVandaag heeft de organisatie van The Hague Jazz De eerste namen bekend gemaakt van de artiesten die in juni een optreden zullen verzorgen tijdens de zesde editie van dit festival wat gehouden word in het ADO stadion. Dit jaar is het voor het eerst dat het festival op een andere lokatie gegeven word. De vorige edities werden gehouden in het Haagse World Forum Theatre en duurt deze keer één dag langer. Eerder was al bekend gemaakt dat niemand minder dan diva Grace Jones het festival op 15 juni zal openen.

Op donderdag de 16e zijn er op de Grote Markt diverse gratis optredens tijdens de zogenoemde Warming-Up dag. Deze worden gevolgd door ‘echte’ festivaldagen van vrijdag tot en met zondag, waarbij zondag de extra dag is. ”Op acht podia in en rond het stadion hebben we werkelijk iedere vierkante meter in gebruik”, zei festival directeur Ruud Wijkniet. Ook is er nog een ‘Special Concert’ van Duran Duran op 11 juni en een kinderdag op de twaalfde.

{slide=Voorlopige namen}

Omar, Bilal en Aloe Blacc staan ook Cassandra Wilson, Rachelle Ferrell, The E-Familiy feat. Sheila E, Angie Stone, Randy Crawford, Macy Gray, Lizz Wright, Patti Austin, Zap Mama, Trijntje Oosterhuis met speciale gast Frank McComb, Bobby Hutcherson with Joey DeFrancesco Trio, Dr Lonnie Smith Trio, Joe Sample, Jef Neve Trio, Joey Calderazzo Trio, David Murray, Donny McCaslin Quartet, Kyle Eastwood Band, Michiel Borstlap, The Ploctones, The Jazz Message, Juan de Marcos Afro Cuban All Stars, Baaba Maal, Trilok Gurtu Band, Mamani Keita, George Clinton & Parliament Funkadelic, Andy McKee, Kruder & Dorfmeister, Tortured Soul, Rowwen Hèze, Ntjam Rosie, Waylon, Gare Du Nord, Ruben Hein, Lefties Soul Connection, Benjamin Herman met het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Monsieur Dubois, State of Monc, The Jazzinvaders, Steffen Morrison, Ntjam Rosie, Darius Dante, Eefje, Theo Nijland, Andreya Triana, Shining, Dominic Miller Band, Fat Freddy’s Drop, Danilo Perez Trio en The Sunburst Band.

{/slide}

Deel: