Vanavond was het weer de uitreiking van de jaarlijkse Harpen bij het Buma Gouden Harpen Gala. Grote winnares werd zoals verwacht zangers Caro Emerald. De door een stembandoperatie geplaagde zangeres mocht zowel een Zilveren Harp als de Harp voor het beste Nederlandse lied mee naar huis nemen.

Afgelopen jaar was de grote doorbraak voor Emerald, die nog niet mocht zingen, maar wel enkele woorden tot het publiek mocht richten: “Het afgelopen jaar was niet te beschrijven. Het was zo veel, ik heb gestaan op plekken waar je altijd hebt willen staan.”

Ook waren er Harpen voor Frans Duijts, Nick & Simon, Sander van Doorn, Tony Berk, VanVelzen en Kane wegens hun verdiensten in de muziek afgelopen jaar. André Rieu mocht voor de zesde maal de exportprijs in ontvangst nemen, als meest succesvolle Nederlander in het buitenland. In 2010 moest André Rieu door een virusinfectie aan zijn evenwichtsorgaan geplande optredens in Groot-Britannië, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland afzeggen, maar het jaar ervoor stond hij op de 6e plaats van bestverkopende artiesten wereldwijd, nog voor Britney Spears, Metallica en Beyoncé en haalde een omzet van ruim 67 miljoen euro en verkocht bijna 835.000 kaarten.

Foto Caro Emerald (c) Freddie de Roeck/Maxazine.nl

Deel: