altDe nieuwe band van Krezip-oudgedienden Joost van Haaren, JanPeter Hoekstra en Bram van den Berg brengt vrijdag zijn eerste single uit. Het nummer ‘Hit ’n Miss’ van Guild of Stags is maandagavond voor het eerst te horen op 3FM. Van den Berg, vroeger drummer van Krezip, waarschuwde in juni dat de muziek van zijn nieuwe band een stuk ruiger is.

“Die ruimte was er toen we vorig jaar stopten met Krezip”, legde de drummer destijds al uit. Guild of Stags ging na optredens op een aantal festivals aan de slag met hun debuutplaat. Die moet in augustus verschijnen, ‘Hit ’n Miss’ is de eerste single van het album.

De rockband ontstond in de zomer van 2009, een paar weken na het afscheidsconcert van Krezip. Tijdens een jamsessie op het strand van Bloemendaal liepen Van Haaren, Hoekstra en Van den Berg de Engelse zanger Michael Devlin tegen het lijf. “Hij trok z’n strot open en wij dachten: oké.” Guild of Stags ging daarna voor enkele optredens naar Londen, waarna het weer rustig werd rond de band. Tot nu dus.

Deel: