Het is nog maar een paar maanden en Bospop 2011 is een feit. 8, 9 En 10 juli staan weer enkele topartiesten van formaat in Weert op het podium. Dit jaar heeft de organisatie misschien wel de beste line-up allertijden op het affiche kunnen zetten. En Bospop heeft een spectaculaire primeur: twee leden van de meest legendarische rockbands staan dit jaar op het hoofdpodium van ons festival: ex-Beatle Ringo Starr en gitarist Ronnie Wood van The Rolling Stones! De Rolling Stones traden pas één keer in Limburg op. En Ringo Starr heeft zelfs nog nooit zonder de Beatles in Nederland opgetreden.

Als je daar de legendarische controverse tussen de Rolling Stones en de Beatles bij optelt, kun je je voorstellen hoe bijzonder deze samenkomst op Bospop is! Ron Wood speelt mee met The Faces. Deze succesvolle Britse rockgroep werd in 1969 gevormd, nadat Steve Marriott de band The Small Faces verliet. Ringo Starr is op het festival aanwezig met zijn All Starr Band, met daarin de topmuzikanten Edgar Winter (ex-Edgar Winter Group), Wally Palmar (The Romantics), Rick Derringer (ex-The McCoys), Gary Wright, Richard Page (Mr Mister) en Greg Bissonnette.

In de jaren zestig ontstond een stevige strijd tussen de Beatles en de Rolling Stones, aangewakkerd door fans en media. Beide bands waren en bleven elkaars tegenpolen. In de jaren ’60 was je óf fan van The Beatles, óf van The Stones. Wij zijn er trots op ze nu samen op een festival bijeen te brengen!

{slide=VRIJDAG 8 JULI}

Joe Cocker
Journey
The Faces featuring Mick Hucknall
Texas
Foreigner
The Resistance Plot
{/slide}

{slide=ZATERDAG 9 JULI}

Anouk
Bush
Roxette
Ringo Starr And His All Starr Band
Brian Setzer’s Rockabilly Riot
Roger Hodgson & Band
Gregg Allman Band
Ultimate Eagles
Serena Pryne
Coldplace

{/slide}

{slide=ZONDAG 10 JULI}

Dream Theater
Black Country Communion featuring Joe Bonamassa
Thin Lizzy
Riverside
Triggerfinger
Walter Trout
{/slide}

Deel: