Een persbericht op de officiele website van The Black Keys laat ons weten dat het duo genoodzaakt is om hun tournee’s door Australie, New Zeeland en Europa wegens uitputting te moeten cancellen. Het laatste album van het duo uit The Akron, Ohio was een groot commercieel succes met een 2e plaats op de lijst van 2010’s beste albums volgens Rolling Stone Magazine.

De aankondiging dat de diverse concerten niet doorgaan sloeg bij de fans in als een bom, velen hadden al een kaartje gekocht. Het persbericht bevestigd dat alle optredens in de genoemde landen, inclusief het ‘Big Day Out’ festival geen doorgang zullen vinden. De band is opgericht in 2001, hun succes is gebouwd op spetterende live show’s en uitgebreide tournee’s, wat leidde tot de release in begin 2010 van hun album ‘Brothers’. Een serie optredens op diverse festivals en een tour door Engeland zorgden ervoor dat ze hun plek in de gevestigde orde van de Rock scene verkregen.

Het persbericht: “Het spijt The Black Keys aan te moeten kondigen dat ze hun tournee door de landen New Zeeland en Australie inclusief alle optredens tijdens het ‘Big day Out’ festival alsmede een deel van de Europeese tour in maart moeten cancellen. Een zwaar jaar van touren en promotie hebben de band uitgeput en ervoor gezorgd dat ze geen tijd over hielden voor rust en ontspanning. Dan en Patrick danken jullie voor alle support die jullie hun gegeven hebben sinds de release van hun album ‘Brothers’ mede dankzij jullie is het album een groot succes geworden”.

Deel: