Op Kerstavond is achtergrondkoor zangeres Myrna Smith (Sweet Inspirations) op 69-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles overleden. Myrna was een van de orginele leden van de Sweet Inspirations, het koor wat Elvis Presley in de jaren '70 begeleidde.

De Elvis Fanclub 'Elvis Matters' laat weten dat Myrna al jaren leed aan een slopende nierziekte. Toen Elvis plannen had voor zijn grote comeback in Las Vegas vroeg hij The Sweet Inspirations om mee te doen, nadat ze in 1968 een grote hit scoorden met het nummer Sweet Inspiration. In 1967 waren ze de backinggroep bij Van Morrison. In 1994 kwamen The Sweet Inspirations opnieuw bij elkaar en in 2004 zongen zij als achtergrondkoor bij enkele nummers van The Killers.

In 1965 werd Myrna lid van de Sweet Inspirations welke is opgericht door de moeder van Whitney Houston, Cissy Houston. Hierna maakte Smith carrière als tekstschrijfster, voor onder anderen de ex-Beach Boy Carl Wilson. In februari trokken The Sweet Inspirations nog door Europa met Elvis: The Concert, dat ook in een uitverkocht Ahoy speelde. Vóór haar carriere als zangeres werkte ze nog een tijdje als lerares. Ze kreeg in maart een longontsteking, waarna haar gezondheid snel verslechterde. Problemen met haar nieren en een beroerte maakten haar sind oktober bedlegerig.

Deel: