Waylon was van jongs af aan al geïnspireerd door countrymuziek en hij drumde dan ook bij West Virginian Railroad. In 1997 tekende hij een solo-deal bij EMI en mocht in Nashville een plaat opnemen, die er echter niet kwam. In 2001 woonde en werkte hij een jaar in de Verenigde Staten waar hij ook optrad in de show van zijn idool Waylon Jennings met wie hij ook werkte. Jennings overleed en Waylon keerde terug naar Nederland. In 2005 nam de zanger samen met Rachel Kramer als het duo ‘Rachel & Waylon’ deel aan de voorronden van het Nationaal Songfestival met het nummer “Leven als een beest”. De winnaar van dat Nationaal Songfestival werd uiteindelijk Glennis Grace.

In 2009 bracht zijn platenmaatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het bekende Motown label. Zijn eerste single ‘Wicked Way’ verscheen op 7 augustus en het bijna gelijknamige album ‘Wicked Ways’ op 28 augustus. Waylon scoorde met ‘Wicked Way’ een Alarmschijf, waarna het nummer in de top 10 van de Nederlandse Top 40 terecht kwam. Met de debuut-cd ‘Wicked Ways’ heeft Waylon een modernisering gemaakt van de soulmuziek uit de jaren zestig. Het album doet het enorm goed en staat al weken stevig in de top 10 van de Nederlandse Album top 100.

Na een succesvolle tour langs uitverkochte popzalen en belangrijke festivals te hebben gemaakt, doet Waylon gisteravond (11-12-2010) met zijn band het theater Agora in Lelystad aan om daar in een sfeervolle en intieme setting zijn songs en muziek goed tot hun recht te laten komen.

De theatershow ‘Nothing To Lose’, gaat over de dromen die een jonge artiest na jaagt op weg naar zijn grote doorbraak. Waylon noemt zijn theatershow zo, omdat je dromen immers niet kunt verliezen. Zolang je erin blijft geloven, kunnen ze uitkomen. Kijk maar naar wat hij zelf bereikte: na een leven dat bepaald niet over rozen ging, viert hij nu furore als succesvol artiest. Hij maakte een prachtplaat met internationaal gerenommeerde producers en musici, scoorde verschillende hits, kreeg een gouden plaat en toerde door binnen en buitenland.

Waylons publiek maakt deel uit van zijn dromen en weet daarom, dat die bij hem geen bedrog zijn. Het zijn zijn waarheden. ‘Nothing To Lose’. Het eerste deel van zijn theaterconcert bestaat uit liedjes van zijn helden en uit zijn jeugd. Nummers uit de eighties van Lionel Richie, ‘All night Long’, Michael Jackson ‘Billie Jean’ en André Hazes ‘Zeg maar niets meer’. Maar ook van zijn grootste inspiratiebron Waylon Jennings, die hem naar eigen zeggen gebracht heeft waar hij nu is. Tussen de nummers door vertelt Waylon het publiek korte verhalen uit zijn jeugd en zijn bijzondere herinneringen aan muziek.

In het tweede gedeelte van de show brengt Waylon nummers van zijn album Wicked Ways ten gehore. Ook nu vertelt Waylon over zijn muziek en de inspiratiebronnen die geleid hebben tot het maken van bepaalde liedjes. De bekende nummers als ‘Hey’, ‘Sometimes an Angel’, ‘Happy Song’ en de afsluiter van de avond is natuurlijk de single ‘Wicked Way’.

Waylon is een enorme muzikale entertainer, met het ruige van de rock-‘n-roll en het zwoele van de soul brengt hij in een mum van tijd de zaal in andere sferen. Dit concert is slechts in een klein aantal theaters te beleven dus wees hier snel bij, want dit mag je echt niet missen.

Foto’s (c) 2010 Richard van Egmond

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: