Houses - End Of StoryIn september van dit jaar bracht de Amsterdamse band Houses haar eerste EP uit. De 5 tracks tellende End Of Story EP werd terecht goed ontvangen en het grote publiek mocht tijdens De Wereld Draait Door kennis maken met prachtige, melancholische rock van Houses. In april volgend jaar wordt het debuut album verwacht en tot die tijd treden ze regelmatig op, zo ook op 24 november in dB’s Studio in Utrecht.

De kleine zaal is halfvol wanneer de eerste gitaarklanken van het openingsnummer End Of Story door de boxen klinken. Bij die eerste noten wordt het echter al meteen duidelijk dat dit een mooie avond gaat worden.

De sound van Houses, die onder andere wordt gekenmerkt door de opbouw van intensiteit in hun liedjes en de plotselinge overgangen tussen ingetogen en helemaal los. Die sound is op de EP redelijk goed terug te horen, maar live is hij vanavond in het kwadraat aanwezig. Dat komt mede doordat de drums zuiver en hard klinken, en geweldig worden bespeeld door drummer Tobias Ponsioen. De hele band komt overigens live erg goed uit de verf.

Dan zangeres Ella van der Woude. Zij bewijst eens te meer dat ze een groot talent is. Zo ingetogen en gevoelig als ze de nieuwe track Black Clothes zingt, doet ze denken aan Sinéad O’Conor op Nothing Compares To You. Ze zingt echter evenwel vol overgave maar loepzuiver de prachtige song Suicide.

Er worden vanavond gelukkig meer nummers gespeeld dan de vijf op de End Of Story EP. In totaal speelt Houses inclusief toegift 12 nummers en dus veel nieuw werk. Helaas is het na die 12 nummers echt over, en keert het publiek weer huiswaarts. Uitkijkend naar de debuutplaat en het volgende optreden. (9/10)

Deel: