Jan kreeg het weer voor elkaar; tweemaal de Rijnhal uitverkocht. Traditiegetrouw begint Smit zijn tour altijd in de Rijnhal in Arnhem, dus ook dit keer weer. ’s Morgensvroeg stonden al een vijftal trouwe fans te wachten om naar binnen te mogen, en er een waar feest van te maken. De regen gooide echter spreekwoordelijk roet in het eten.

Ruim drieduizend mensen zijn dit keer op de voorstelling van Jan Smit afgekomen. Frans Duijts was gevraagd voor het voorprogramma, en kreeg de sfeer er al snel en goed in. Na een korte pauze is het echter zo ver, het concert waar iedereen op heeft zitten wachten. Na het verschijnen van Jan op de achtergrond, komt de populaire Volendammer met een hoop rookontwikkeling op het podium. De Rijnhal gaat uit zijn dak en Jan begroet iedereen zwaaiend en breed glimlachend. Het concert begint en afwisselend zingt de zanger bekende, afgewisseld met nieuwere nummers. Dit maakt het kijken erg plezierig.

Het zicht op het podium maakt ook een goede indruk door de grote liveband, met o.a. Marcel Fisser (lead-guitar), Kelly ter Horst en Lesly van der Aa (backing-vocals) en Marijn van den Berg (drums) en op de achtergrond een grote video-wall. Er is veel aandacht besteed aan de aankleding en de live-registratie, zodat ook achterin alles goed zichtbaar was. Opvallend was dat Jan erg veel interactie met zijn publiek heeft, en meerdere malen zijn show onderbrak om te laten zien wat de vele fans hem toewierpen, waaronder kleding voor de aankomende Smit jr. Na drie kwartier werd Jan’s zus Monique Smit gepresenteerd, en vertolkte samen met hem enkele nummers, waaronder van een van Brian Adams. Het vuurwerk komt letterlijk uit de lucht vallen, en zorgt voor extra sfeer en gevoel in de zaal. Al met al, een verrassend goed concert, waarin je kan zien dat er veel aandacht is besteed aan presentatie, aankleding en aandacht voor het publiek. Jan’s tournee is begonnen, en dat mocht gevierd worden!


Foto’s (c) 2010 Danny van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: