[[Geert Wilders]] is niet blij met het nieuwe album van [[Bløf]]. Op het nieuwe album van de Zeeuwse band staat een nummer dat ‘Denken aan de dag’ heet. Het nummer bevat de volgende tekst: “Laten we denken aan de dag dat we onszelf zijn zonder vlag, zonder een [[volkslied]] en zonder de trots die ons verblindt”.

Bløf-bassist en tekstschrijver [[Peter Slager]] overweegt te emigreren als Wilders meer te zeggen krijgt. “Ik zal niet zo snel uit Zeeland weggaan, maar als de huidige politieke tendens zich voortzet en meer invloed gaat hebben op ons dagelijks leven komt er een moment dat ik uit Nederland vertrek.” Mogelijk zoekt Slager dan zijn heil in Frankrijk, waar hij een tweede huis heeft. “Het is heel erg om het land waar je bent geboren zieltogend ten onder te zien gaan.”

Slager geeft toe dat de heren van Bløf hun fans graag wijzer willen maken. “We hebben zendingsdrang en willen ons publiek overtuigen van het feit dat het goed is om je afval te scheiden en dat het slim is om je af te vragen of je altijd met die auto moet rijden.”

Deel: