Tijd voor de tweede CD van de Eindhovense hiphoppers van [[Macronizm]]. ‘Alter Ego’ werd gepresenteerd, en dat moest natuurlijk in hometown EIndhoven. Aangekomen in de [[Effenaar]] was de zaal al goed gevuld, in de hal stond een standje waar de cd van de band te koop was en ook T-shirts van Macronizm. Host [[Nappie]] kwam het podium op met de mededeling dat [[Engel]], een support-act uit Hoorn, helaas niet kon komen, dus betrad [[Che]] het podium. Het was hun eerste optreden met een liveband, en om hen te begeleiden werden ze ook ondersteund door [[Rebus]]. Een groot succes, aangezien ze het publiek goed opwarmden met hun muziek, met onder meer het nummer ‘Stil Zijn’, wat vergeefse moeite was in de Effenaar.

Na Che waren er 2 DJ’s die ook voor het optreden van Che al muziek draaiden. Het waren DJ’s [[Don Gio]] en dj [[2Hype]] die het publiek in de pauzes vermaakten, wat zeer werd gewaardeerd. En toen…. Macronizm werd aangekondigd door host Nappie, en iedereen stond te wachten voor het podium tot [[Macro]] opkwam, dat echter niet gebeurde; iedereen zag ineens een man met witte masker ineens in het midden van het publiek staan. Het blijkt Macro te zijn, die startte met het nummer ‘Schoenendoos’ en ‘Jantje lacht Jantje huilt’ doet en vervolgens zijn optreden vervolgt op het podium waar inmiddels de band klaar staat en Macronizm onder andere het nummer ‘Drinkebroer’ laat horen samen met hun Gentse collega [[Scale]]. Natuurlijk reageerde het publiek er goed op, zodat Macronizm daarna onder meer de nummers ‘Dikke Middelvinger’, ‘Heimwee’ en nog meer nieuwe nummers ten gehore kon brengen. Niet alleen de Eindhovense scene was aanwezig bij het optreden van de Eindhovense mix van hiphop, jazz, rock en funk, ook vanuit Amsterdam kwam het publiek over, gezien de gezichten van de [[Osdorp Posse]] die de Eindhovense broers een hart onder de riem kwamen steken. Niet verwonderlijk, want [[Def P]] en [[Seda]] waren aanwezig op Macronizm’s eerste CD, enkele jaren geleden, en de waardering is gebleven. Het concert in de Effenaar eindigde met ‘Meneer Martens’, waarna het publiek voldaan naar huis kon, natuurlijk nadat ze eerst de nieuwe CD van Macro had aangeschaft. Macronizm’s nieuwe CD ‘Alter Ego’ is uit, en ja, iedereen mag het weten, want ‘Alter Ego’ is een CD waar hiphoppend Nederland trots op mag zijn.

Een fantastische avond in de Effenaar die voor herhaling vatbaar is!

Deel: