Dat de show van [[Laura Jansen]] half april niet kon doorgaan, was voor veel Eindhovenaren een flinke tegenslag. Velen hadden haar begin december nog niet ontdekt, en daardoor het concert in de Effenaar in Eindhoven gemist, en zaten met smart te wachten tot de Amerikaans/Nederlandse zangeres terug keerde naar de Eindhovense poptempel. Was Jansen in december nog alleen, nu had ze haar complete band meegenomen, en dat scheelde een slok op een borrel.

Als voorprogramma had Laura Jansen de eveneens uit Los Angeles afkomstige [[Cary Brothers]] meegenomen. De Amerikaan speelde wat op een [[Simon and Garfunkel]] achtige manier, en vooral zijn nummer ‘Ghost Town’ was lekker om aan te horen. Leuk voor de vroegkomers was de cameo die Laura Jansen zelf al maakte tijdens haar eigen voorprogramma, en je kon duidelijk zien dat de zangeres er zin in had. Brothers deed het niet slecht, maar waar het grote publiek voor gekomen was, was natuurlijk de zangeres zelf.

De 33-jarige zangeres kwam wat timide het podium op. Was het omdat ze zichzelf spiegelde aan [[Lady Gaga]] (“Ik ben dus wel geen Lady Gaga die het iedere avond in haar onderbroek doet, dus ben ik wat zenuwachtig’); zelf kwam ze amper achter haar piano vandaan. Haar band wist het podium daarentegen goed te gebruiken. Laura begon het optreden wat matjes, maar toen halverwege de [[Kings of Leon]] cover ‘Use somebody’ op de setlist stond, stond ook de hele zaal gelijk op zijn kop. Het geluid in de Effenaar klonk, en ondanks dat de zaal niet geheel was uitverkocht, leek het een volle zaal dat het nummer en masse mee aan het zingen was. Terecht, want ondanks dat Jansen misschien het Nederlandse antwoord op [[Lucy Silvas]] lijkt, weet ze met haar stem het gehele publiek te betoveren. Huidige hit ‘Wicket world’ (al langer bekend als tune van de NET5-serie ‘Floor Faber’) ging op een enkele noot na richting een climax die haar een klassieker kan bezorgen. ‘Pretty me’ zong ze daarbij zo ingetogen dat het hele publiek ontroerd was en men hier en daar zelfs een klein traantje kon zien. Gelukkig wisselde Laura haar piano een keer af voor de ukelele, aangezien de zangeres er verder wat simpeltjes bij zat achter haar ‘verbergpiano’, maar het plezier dat ze had maakte de avond toch tot een waar succes.


Foto’s (c) 2010 Freddie de Roeck

Deel: