Één dag na zijn 85e verjaardag is in het ziekenhuis in Turnhout de Belgische zanger [[Bobbejaan Schoepen]] overleden aan een hartaanval. De Vlaming kondigde recentelijk een comeback aan, en zou dit jaar nog een live-cd op de markt brengen. Schoepen, die geboren is als Modest Hyppoliet Joanna Schoepen is de oprichter van [[Bobbejaanland]], en was in 1948 de eerste Belgische artiest die internationaal doorbrak. In 1957 trad Schoepen op tijdens het [[Eurovisie Songfestival]] in Duitsland, waar hij een nummer compleet gefloten ten gehore bracht. Schoepen was een van de eerste artiesten die een eigen toerbus had, en trad in zijn carrière op met o.a. [[Josephine Baker]], [[Catharina Valente]], [[Jaques Brel]], [[Gilbert Bécaud]] en [[Toots Thielemans]]. Bekende hits van de Belg waren ‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ en ‘Café zonder bier’.

Deel: