Wauw! Wat een geniale plaat!! Ik kan er eigenlijk niet heel erg veel meer over zeggen. Ronduit geniaal. 10/10 Een prachtige aanwinst voor mij (en ieders) collectie. Ik heb niet eens een foto gevonden op internet van de hoes. Een hoes die ik wel heb, anders had ik niets kunnen beluisteren, natuurlijk. Omdat ik ik jullie toch een hoesje mee wil geven: voilà.

Rolo TomassiEen plaat die over twee weken en een paar dagen officieel uit zal komen (24 mei) op het Hassle label, in Nederland verspreidt door Suburban. Een label dat goede zaken heeft gedaan met deze band. Wat een geweldige muziek! Het is snel, hard, ruig, melodisch, kunstig, interessant en geen moment vervelend. U weet het misschien nog niet, maar dit is een CD die niet in uw collectie mag ontbreken.

Ik heb het grote geluk dat de Promotional Copy reeds in mijn bezit is. Een puike aanwinst, al zeg ik het zelf (en ik zeg het zelf). Op Cosmology staan 10 nummers, die stuk voor stuk verrassen. Mooie titles, ook. Wat dacht u bijvoorbeeld van: Party Wounds, of Unromance, Agamemnon en Tongue In Chic? Poëzie!

De kruistocht begint met Katzenklavier (ook geen misse titel, dacht ik zo). Synthesizer-gekweel dat de luisteraar meteen op het verkeerde been zet. Drums, gitaren, geschreeuw (puik!) en bas hakken er opeens in. Melodische ritmiek en, wederom, een genot om naar te luisteren. In plaats van een gitaarsolo, dezelfde synthesizer die soleert over reeds lang verloren gewaande toonladders. Goed. erg goed.

Dan is het aan Agamemnon, het gaat heerlijk verder. Mr. Bungle, hier en daar. John Zorn-achtige tempowisselingen en een heerlijk donkere, maar snelle en diepe riffs. En dat gaat, godzijdank, de hele CD door. Het titelnummer Cosmology sluit het avontuur af. Met een heerlijk uitroepteken!

Moet ik het nog een keer zeggen? Prima, 10/10 … niet aarzelen, kópen die plaat.

Deel: