De band met misschien wel de meest hyperactieve frontman aller tijden, [[Primus]] heeft na jaren stilte comeback aangekondigd. [[Les Claypool]], de frontman, zanger en fantastische bassist van Primus heeft zijn mannen weer tot de orde geroepen en een nieuwe tournee aangekondigd. De Primus tour begint in juli in Canada met [[Gogo Bordello]] als support en eindigt in augustus in thuisstaat Californië met [[Wolfmother]]. De tour lijkt bedoeld als voorbereiding op de opname van een nieuw album, dat volgend jaar zou moeten verschijnen. Het laatste album van Primus, ‘Antipop’ stamt uit 1999. Claypool heeft tijdens de Primus-periode en daarna verschillende andere projecten gehad, zoals [[Oysterhead]], [Sausage]], [[Holy Mackerel]], [[Colonel Les Claypool’s Fearless Flying Frog Brigade]], [[Colonel Claypool’s Bucket of Bernie Brains]] en [[Electric Apricot]]. Hiermee speelde Claypool samen met onder anderen [[Steward Copeland]] ([[The Police]]), [[Buckethead]], [[Bernie Worell]] en [[Jack Irons]]. Ook speelde hij mee op albums van o.a. [[Metallica]], [[Tom Waits]], [[Limp Bizkit]] en de Nederlandse [[Bloem de Ligny]]. Primus zelf is bekend van de hit [[Wynona’s big brown beaver]] en de soundtrack van [[South Park]].

Deel: