De kans is groot dat Nederland met het liedje voor het [[Eurovisie Songfestival]] niet mee mag doen in Oslo. Volgens componist [[Dick van Altena]] bevat het nummer ‘Ik ben verliefd – Shala Lie’ de melodie die hij in 1994 heeft geschreven voor het nummer ‘Angelien’ van [[Arne Jansen]]. Vooral de coupletten lijken sterk op elkaar, wat volgens van Altena al in een vroeg stadium gemeld zou zijn aan [[Pierre Kartner]]. Die beloofde de muziek te veranderen, maar blijkt dat uiteindelijk niet gedaan te hebben, waarna van Altena [[Buma Stemra]] inschakelde. Mocht van Altena in het gelijk worden gesteld, wordt [[Sieneke]] met terugwerkende kracht gediskwalificeerd voor de halve finales van het Songfestival. Op 23 juni zal een uitspraak bekend worden gemaakt of de twee nummers echt elkaars evenbeeld zijn.

Deel: