En, na een paar dagen stilte, is het weer tijd voor wat metalgeweld. Ditmaal de cd Cloven Hooves at the Holocaust Dawn van Kerasphorus. Gaat u er maar eens even goed voor zitten, want het is nogal wat.

Tot nu toe heb ik, onbewust, de platenmaatschappij achter de band niet genoemd. Laat ik daar vanaf vandaag eens mee beginnen (dat zoekt voor u ook wat makkelijker). Welnu, de band Kerasphorus heeft getekend bij Nuclear War Now! Productions. Een naam die veel goeds belooft. Persoonlijk vind ik de mushroom cloud van een nucleaire explosie een van de prachtigste dingen om te zien. Bij voorkeur op mijn televisiescherm.

Kerasphorus’ Cloven Hooves at the Holocaust Dawn ís een mushroom cloud. Ook al duurt de mini-cd (of extended play, het verschil is mij nooit duidelijk geworden) nog geen 20 minuten, het is een groot plezier om naar te kijken. Pardon, te luisteren, natuurlijk. Het destructieve geweld van een atoomoorlog vliegt me om de oren en ik geniet met volle teugen. Geen flauwe intro’s, geen langdradige melodieën, geen saaie en niet ter zaken doende variaties op het thema: metal. Metal pur sang. Zeer strakke riffs, heerlijk snel en een uiterst aangename eindmix. Alles is helder en duidelijk te volgen. Deze mannen uit San Francisco, CA weten overduidelijk waar ze mee bezig zijn. De tracks lopen naadloos in elkaar over en het is werkelijk een genot om naar te luisteren. De krachtige vocalen zijn zeer beeldend en nemen de luisteraar mee op een onverharde weg, geplaveid met gemeen geluid, hard en zonder compromissen.

Geen gierende gitaarsolo’s, geen onnodige wisselingen in tempo. Twintig minuten lang puur en eerlijk. Hard. Gemeen. Metal ten voeten uit. Het lijkt me heerlijk deze band eens live te mogen zien. Een 9/10. Of toch een 10/10? Ik zou eerlijk gezegd niet weten waarom niet. Bij deze. (10/10)

Deel: