[[Sting]], zanger van de populaire band [[The Police]], heeft voor 1 miljoen euro opgetreden tijdens een evenement, georganiseerd door Gulnara Karimova, de dochter van de president van [[Oezbekistan]] Islam Karimov. Sting is hierdoor in opspraak gekomen omdat Karimov te boek staat als dictator van de voormalige Sovjet-staat. Craig Murray, de voormalige Britse ambassadeur in Oezbekistan, is verbolgen over het feit dat de zanger het regime van Karimov ‘steunt’. Sting kreeg dit bedrag om op te treden tijdens het evenement, wat speciaal georganiseerd was om het regime van de president op te hemelen. Sting verklaart: “Ik heb een aantal maanden shows gegeven in Oezbekistan, de organisatie lag bij de presidentsdochter en de sponsoring kwam van [[Unicef]], ik ben me van geen kwaad bewust”. Wanneer er om een reactie gevraagd word bij Unicef, geven zij niet thuis. Karimov zou geen frisse jongen zijn, zijn leger heeft in 2005 vele demonstranten om het leven gebracht die tegen de armoede en corruptie in Oezbekistan protesteerden. Op katoenplantages worden veel kinderen als slaven misbruikt. Hij word ook beschuldigd van het feit dat hij tegenstanders levend zou laten koken.

Deel: