Het metalfestival [[Wâldrock]] is afgelast. Volgens de organisatie van het Friese festival worden artiesten, faciliteiten en veiligheidsmaatregelen te duur. “Daarnaast is de concurrentiepositie onder druk komen te staan door onder andere de driedaagse metalfestivals in België en Duitsland”, zegt de organisatie. Het festival vond normaal plaats half juni, een week voor de [[Graspop]] Metal Meeting – en tijdens de examenperiode. Jaarlijks bezochten gemiddeld vijfduizend en twaalfduizend mensen het metalfestival in het Friese plaatsje Burgum. Dit jaar zou de 23ste keer zijn. “Wat begon als een uit de hand gelopen idee van een paar vrijwilligers in een jongencentrum, groeide uit tot een evenement met veel aanzien”, zegt de organisatie. In totaal traden ruim vierhonderd bands op, waaronder [[Iron Maiden]], [[Rammstein]], [[Slayer]], [[Heaven & Hell]] en [[Motörhead]]. Het is nog onduidelijk of het voorgoed gedaan is met Wâldrock. “Komende periode beraden we ons over een eventuele doorstart.” De organisatie bedankt de vrijwilligers, leveranciers, partners, sponsoren en de vaste groep bezoekers die zich jarenlang voor 200% hebben ingezet om het festival tot een succes te maken.

Deel: