[[André Rieu]] heeft dan wel succes over de hele wereld, dat biedt geen garantie voor financiële winst. blijkt uit het jaarverslag van de holding van de beroemde violist. In 2008 leed het bedrijf van Rieu een nettoverlies van elf miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag. Het bedrijf staat nu vijf miljoen euro in de min. Een oorzaak van de financiële tegenslag zijn de enorme kosten van het personeel en het vervoer van decor en instrumenten. Rieu heeft maar liefst 111 man in dienst om het decor voor zijn concerten op te bouwen. Hij heeft 43 orkestleden op de loonlijst. In totaal was Rieu zes miljoen euro kwijt aan salaris voor zijn muzikanten en roadies. Het vervoeren van de benodigde materialen voor zijn tournees in Europa en Australië kostte zo’n vier miljoen euro. De violist heeft hulp gekregen van de [[Rabobank]]. In ruil voor een krediet van vijftien miljoen euro verpandde Rieu onder meer zijn merknaam, royalties en de verzekering op zijn peperdure Stradivariusviool. Rieu laat in een reactie aan WijLimburg.nl weten positief gestemd te zijn over de cijfers van 2009. “Voor 2009 voorziet de André Rieu Group, mede gebaseerd op de tussentijdse cijfers, het beste jaar ooit in haar bestaan. Voor 2010 en de daarop volgende jaren zijn ze eveneens positief gestemd”, luidt de verklaring.

Deel: