Volgens een aantal producenten plegen de [[New Kids]] met hun nieuwe single plagiaat. De groep scoort momenteel een hit met het nummer 'De Groeten uit Brabant'. De klagers vinden dat de melodielijn van het lied verdacht veel lijkt op 'Haar rode lampie' van zanger [[Rob Ronalds]], zo laat auteur Ray Hardoff weten. Het producententrio Pascal de Vormer, Ray Hardorff en Jakob Hut hebben hun ongenoegen geuit richting de groep. Maar de New Kids hebben tot op heden nog niet gereageerd. Van derden hebben de boze producenten vernomen dat de New Kids beweren 'Haar rode lampie' helemaal niet te kennen. De schrijvers houden echter voet bij stuk. Als mogelijke verklaring voeren zij aan dat de groep het nummer ooit heeft gehoord in een kroeg en daarna is blijven hangen. De melodielijn vertoont dusdanig veel gelijkenis dat de producenten overtuigd zijn van plagiaat. Ze wachten nog op een officiële reactie.

Deel: