Drummers van verschillende bekende bands gaan meewerken aan een vredescampagne voor Sudan. [[Phil Selway]] van [[Radiohead]], [[Stewart Copeland]] van [[The Police]], [[Nick Mason]] van [[Pink Floyd]] en verschillende andere drummers spelen mee in een film, waarin het tromgeroffel van de drummers in van Sudan zich verspreidt over verschillende andere landen. “Ik wilde aan dit project deelnemen, omdat ik denk dat muziek zo’n machtige manier is om mensen samen te brengen. Hopelijk zal deze film laten zien dat mensen samen een reusachtig lawaai kunnen maken en ik hoop dat door deze film mensen zich weer zullen concentreren op wat in dit zeer belangrijke jaar in Sudan gebeurt”, aldus Phil Selway van Radiohead. Tien internationale hulporganisaties, waaronder Oxfam Novib en Cordaid, waarschuwden deze week dat er weer een oorlog tussen het noorden en zuiden van Sudan dreigt.

Deel: