In tegenstelling tot wat verschillende media berichten is de Amerikaanse singer-songwriter [[Vic Chessnut]] niet overleden. De 45-jarige Chessnut, die sinds een auto-ongeluk in 1993 in een rolstoel zit, ligt na een zelfmoordpoging in een diepe coma. zo meldt de vriendin van Chessnut, [[Kristin Hersh]]. Ook Chessnut’s platenmaatschappij ‘Constellation Records’ ontkent de dood van de zanger: “Vic zit in een serieuze medische crisis, hij ligt in coma, en zijn familie en vrienden zijn bij hem in het ziekenhuis. Wij hebben verder ook geen commentaar aangaande zijn gezondheid, anders dan dat de doktoren druk bezig zijn zijn situatie te verbeteren. Als er meer nieuws is zullen we dat melden, tot die tijd willen we iedereen vragen Vic’s privacy en die van zijn familie te respecteren.” Chessnut heeft verschillende albums uitgebracht in de jaren ’90, samengewerkt met o.a. [[Michael Stipe]], [[Lambchop]], en is heeft in totaal 14 albums uitgebracht. In 1996 kwam een tribute-album uit met covers door o.a. [[Madonna]], [[Smashing Pumpkins]], [[Garbage]], en de [[Indigo Girls]].

Update (19:45): Uiteindelijk is toch de stekker er uit getrokken en is Chessnut in een diepe slaap gestorven.

Deel: