Feestduo De [[Dikdakkers]] is tijdens de uitreiking van de [[Party Awards]] opnieuw in de prijzen gevallen. Tijdens de vijfde editie in [[Bob’s Party Palace]] te Uitgeest ging de prijs voor Populairste Partynummer 2009 volledig verdiend naar de twee sfeermakers uit Meppel. Was het vorig jaar nog een Award voor beste opkomende act, ditmaal mochten de Dikdakkers het podium betreden om deze aansprekende prijs ter ere van hun hit “Cowboys en Indianen” in ontvangst te nemen. Hoewel het feestduo vanzelfsprekend op dit stukje erkenning had gehoopt, kwam het toch als een verrassing. ‘Het aantal optredens is enorm toegenomen, dus zijn we bij een veel breder feestpubliek bekend’, laten Hans Voogd en Anton Geerts weten. ‘Dat we dan op de eerste plaats eindigen betekent een stuk waardering van onze fans. Natuurlijk kennen veel mensen ons van onze oranjehits en –optredens tijdens grote voetbaltoernooien, maar nummers als ‘Cowboys en Indianen’ en ‘Het Vliegerlied’ scoren dus ook hoog bij ons publiek.’

Nu het skiseizoen nadert en de contouren van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika steeds duidelijker worden, mag er van De Dikdakkers weer het nodige verwacht worden. Binnen enkele weken zullen de feestklanken van het bekende duo de sfeer in menig après skihut tot grote hoogte stuwen en zal er weer massaal worden meegedaan en –gezongen op nummers van het tweetal. De beide mannen kijken er nu al naar uit en kunnen er geen genoeg van krijgen. ‘Die interactie met het publiek is fantastisch. Zo’n hele massa mensen in beweging krijgen en laten deinen op muziek is een formidabel gezicht. Daar doen we het voor.’ Ook tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika zal de feestmuziek van De Dikdakkers weer een hoofdrol opeisen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een Oranjekraker van jewelste en ligt er weer een drukke zomer in het verschiet. Hoe de exacte invulling van het (voetbal)zomerprogramma is blijft nog even onzeker, maar zeker is dat er iets op stapel staat en dat De Dikdakkers van zich zullen laten horen. ‘Dat zijn we ook een beetje verplicht aan ons publiek’, klinkt het even enthousiast als vastbesloten. ‘Mensen verwachten iets van ons en wij zullen ze zeker niet teleurstellen. Met de Party Award op zak gaan we er weer een onvergetelijk 2010 van maken.’ de Gebroeders Ko voor de vijfde keer uitgeroepen tot BESTE PARTY ACT van Nederland.

Deel: