[[Them Crooked Cultures]], de band van [[Dave Grohl]], [[John Homme]] en [[John Paul Jones]], is gevormd door puur toeval. Grohl regelde een soort van ‘blind date’ met de gitarist van de [[Queens of the Stone Age]] en de [[Led Zeppelin]]-bassist voor zijn verjaardagsfeestje, om te zien hoe een soort van jamsessie tussen de drie zou werken. De voormalige drummer van [[Nirvana]], en frontman van de [[Foo Fighters]], kende de kwaliteiten van de mannen, en had verwacht dat het samenspel redelijk bij elkaar zou passen, hoewel hij nooit had durven dromen dat de combinatie zo goed uit zou pakken. Volgens Homme was de sfeer op de avond zo geweldig, zonder al te hoog gespannen verwachtingen konden de drie topmuzikanten een lekkere pot spelen, zonder op hun bek te kunnen gaan. ‘Juist dat brak het ijs direct,’ aldus Homme. Voor Jones was de afgelasting van de Led Zeppelin-reunie voor hem juist de ideale mogelijkheid om met de nieuwe groep verder te gaan, zonder zijn oude bandmaatjes tekort te doen. ‘[[Jimmy Page]] en ik repeteerden wat met [[Jason Bonham]], en konden het niet echt eens worden over wie [[Robert Plant]] uberhaupt zou kunnen vervangen. Op dat moment kwam Them Crooked Vultures op mijn pad, en om eerlijk te zijn ben ik er erg gelukkig om.’

Deel: