Gazebo, wiens echte naam Paul Mazzolini is, is een Italiaanse muzikant en singer-songwriter die bekend staat om zijn unieke mix van pop, disco en synthpop. Hij werd geboren op 18 februari 1960 in Beiroet, Libanon. Op jonge leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Italië, waar hij zijn muzikale carrière zou beginnen.

Gazebo begon zijn muzikale reis in de late jaren 70 en vroege jaren 80. Hij maakte in Italië naam met zijn debuutsingle ‘Masterpiece’ uit 1982, die meteen een hit werd en zijn kenmerkende geluid en stijl introduceerde. Zijn nummers waren vaak melodieus en catchy, met een duidelijke invloed van elektronische muziek. In 1983 bracht Gazebo zijn enige hit in ons land uit, ‘I Like Chopin’. Dit nummer bereikte de top van de hitlijsten in verschillende landen en vestigde zijn reputatie als een internationaal erkende artiest. Het nummer werd gekenmerkt door zijn hypnotiserende synthesizermelodie en meeslepende tekst, die de luisteraars meenam op een emotionele reis.

Na het succes van ‘I Like Chopin’ bracht Gazebo verschillende albums uit, wawaaronder ‘Telephone Mama’ (1984), ‘The Rainbow Tales’ (1986) en ‘Viewpoint’ (1989). Hoewel hij niet dezelfde mate van commercieel succes bereikte als met zijn vroege hits, behield hij een loyale fanbase en bleef hij muziek maken die zijn unieke stijl belichaamde. Gazebo bleef gedurende de jaren 90 en 2000 actief in de muziekindustrie, hoewel zijn releases minder frequent waren. Hij verkende verschillende muzikale genres en experimenteerde met nieuwe geluiden, maar slaagde er niet in om hetzelfde niveau van mainstream succes te bereiken als in zijn vroege carrière.

‘I Like Chopin’ was in 1983 de one hit voor de Italiaanse zanger. Het nummer wordt beschouwd als een van de meest significante Italo disco hits van de jaren ’80. ‘I Like Chopin’ behaalde in Nederland de 7e plaats in de hitparade. Het pianospel in ‘I Like Chopin’ is echter geen compositie van Chopin zelf, de muziek is gecomponeerd door Giombini en Gazebo zelf schreef de tekst.

Deel: