De [[Red Hot Chili Peppers]] zijn genomineerd voor de [[Rock and Roll Hall of Fame]]. Artiesten kunnen worden voorgedragen als ze minimaal 25 jaar geleden hun eerste album uitbrachten, en voor de Chili’s is die mijlpaal nu gekomen. Ook rapper [[LL Cool J]], [[Genesis]], [[The Hollies]] en [[Jimmy Cliff]] zijn voor de eerste maal genomineerd, LL Cool J net als de Chili Peppers meteen bij de eerste mogelijkheid, hoewel een nominatie niet direct wil zeggen dat ze worden opgenomen. De rockers van [[Kiss]] hebben tien jaar na hun eerste nominatie moeten wachten voor toelating, en niet alleen rock-bands worden toegelaten. Ze zullen tesamen met [[ABBA]], [[The Chantels]], [[Darlene Love]], [[Laura Nyro]], [[The Stooges]] en [[Donna Summer]] bekeken en beluisterd worden of de nominatie kan worden omgezet in een definitieve toelating in de grootste gallery van muzikanten. Vijf van de 12 artiesten zullen worden gekozen door ruim 500 vooraanstaande mensen uit de muziekindustrie.

Deel: