In het Los Angeles van nu opereren autodieven in teams, op bestelling leverend, van dag tot dag. Agente Brandy Martinez (Melina Lizette) wordt ingezet om als kansloze, maar getalenteerde autodievegge Baby te infiltreren in een bende autodievegges, onder leiding van een vrouw die Mama (gespeeld door [[Olivia Brown]] ([[BH90210]], [[48Hrs]]., [[Miamy Vice]], [[Lois & Clarke]])) heet. Geïnfiltreerd blijkt dat het grote gevaar niet de bende autodieven is, maar een grotere crimineel, Knight ([[Anthony Ray Parker]] ([[Xena]], [[Prison Break]], [[The Matrix]]). Om hem te kunnen pakken, komen er veel auto’s, meiden en drugs aan te pas, hoewel het eind van het liedje de macht van deze Knight bijzonder klein lijkt te zijn. De hulp van mede-dievegge Eva Strong (Kenyetta Lethridge) lijkt eerder tot last bij het oplossen dan op hulp, en ook na de goede afloop blijft haar verbondenheid met Martinez sterk. Regisseur David Betances maakt na enkele afleveringen van TV-series (o.a. [[Grey’s Anatomy]]) zijn debuut als regisseur van een film, maar heeft met het schrijven van de film een te groot risico genomen. Had Betances hulp ingeroepen van ervaren schrijvers en editors, was het verhaal waarschijnlijk een stuk beter uit de verf gekomen. De weinige hoogtepunten in de film zijn op twee vingers te tellen: het goed afgestemde gebruik van prachtige originele auto’s, niet gepimpt zoals in de ‘[[Fast and the furious]]’, en de eerste grote rol voor Melina Lizette als Baby. Lizette is een actrice waar we de komende tijd vast en zeker meer van zullen zien en horen, verder is de film slechts een leuk plot voor een pilot-aflevering van een nieuwe serie, wat misschien een beter idee was geweest.

Deel: