De Britse band [[Coldplay]] heeft buiten de rechtbank om een regeling getroffen met [[Joe Satriani]], die de band beschuldigde het nummer ‘Viva La Vida’ van hem te hebben gestolen. De gitaarlegende beschuldigde Coldplay in december vorig jaar, stellende dat Coldplay’s hit ‘Viva La Vida’ grote delen zou bevatten van een nummer van Satriani, ‘If I Could Fly’ uit 2004. Satriani eiste alle opbrengsten op, maar beide partijen zijn nu tot een akkoord gekomen, waardoor de zaak niet voor de rechter zal komen. gezien de status van Satriani en Coldplay zal het om een grote som geld gaan, maar details zullen niet bekend worden gemaakt volgens het accoord.

Coldplay heeft de afgelopen tijd wel meer beschuldigingen van plagiaat tegen zich geĆ«ist gekregen om het nummer. De onbekende Amerikaanse band [[Creaky Boards]] stelde enkele maanden geleden nog dat ‘Viva La Vida’ op hun nummer ‘The Songs I Didn’t Write’ lijkt, waarna ook [[Cat Stevens]], die zich sinds zijn bekering tot de Islam Yusuf Islam noemt, stelde dat Coldplay zijn ‘Foreigner Suite’ uit 1973 had gebruikt voor het nummer.

Deel: