De Drentse bluesband [[Cuby and the Blizzards]] heeft een gouden plaat ontvangen voor het album ‘Cats Lost’. Zanger [[Harry Muskee]] kreeg de award deze week uitgereikt door [[Jakhals]] Frank tijdens opnames voor het VARA tv-programma [[De Wereld Draait Door]]. Er zijn inmiddels meer dan 10.000 exemplaren verkocht van het album, dat in mei verscheen via platenmaatschappij Greytown Recordings. Ondanks dat de band in de jaren ’60 honderdduizenden LP’s verkocht, ontving de band nooit een gouden plaat. Zanger Harry Muskee is dan ook apetrots op dit unicum in de historie van zijn Blizzards.

“We hebben nooit meegedaan aan commerciële draaikonterij en zijn altijd dichtbij onszelf gebleven. Dat we dan na 40 jaar nog een gouden plaat mogen ontvangen, ongelooflijk!” De band gaat dit najaar op tournee door het hele land.

Deel: