Gisterenavond, om precies 23.14 uur, mocht [[Beatles]]fanclub.nl (www.beatlesfanclub.nl) haar miljoenste digitale bezoeker verwelkomen. Een knappe prestatie en een duidelijk teken dat het fenomeen The Beatles, bijna veertig jaar na het uiteenvallen van de groep, nog steeds mag rekenen op een ongekende belangstelling.

Tien jaar geleden waagde Bertus Elzenaar, in de jaren zeventig en tachtig een dragende kracht van de Nederlandse Beatlesfanclub, zich aan een nieuw gewaagd en origineel project: een digitale fanclub. Weg met stencils en kopieermachines, lang leve de ‘schone’ digitale snelweg! Er ontstond al snel een Nederlandstalige website die dagelijks interessant nieuws bracht over The Beatles en alles wat met de groep te maken had. Dat deed Bertus uiteraard niet alleen. In de loop der jaren verzamelde hij een hecht team van Beatles-experts om zich heen; gepassioneerde fans uit alle hoeken van het land, die zorgden voor een dagelijkse stroom nieuws, cd-, dvd- en boekenrecensies en achtergrondinformatie over de belangrijkste groep uit de geschiedenis van de popmuziek.

De website Beatlesfanclub.nl heeft haar bestaansrecht de afgelopen jaren zeker gerechtvaardigd. Naast dagelijks ‘vers’ nieuws over John, Paul, George en Ringo (na bijna veertig jaar een prestatie op zich!) is er ook veel aandacht voor achtergrondinformatie. Op het forum kan over alle mogelijke onderwerpen worden gediscussieerd. Dat maakt de site tot een zinnig en spannend medium, die in de favorietenmap van elke serieuze muziekliefhebber zou moeten staan. Wat wil een fan nog meer?). Om het 10-jarig bestaan van de digitale fanclub te vieren zal op 22 oktober a.s. een totaal vernieuwde website worden gelanceerd!

Nog een paar cijfers: De website heeft circa 1200 geregistreerde bezoekers; Per dag wordt de website circa 800 maal bezocht; Per maand komen tussen 22000 en 25000 bezoekers op de website; De website bestaat sinds 22 oktober 1999; Er staat een teller op de website sinds 16 april 2004; De website heeft een medewerkersbestand van ongeveer 20 personen, welke allemaal vrijwilliger zijn.

Deel: