CNN heeft vannacht bevestigd dat op 14:26, plaatselijke tijd in [[Los Angeles]] de King of Pop, [[Michael Jackson]] is overleden aan een hartstilstand. De famillie Jackson is onderweg naar het ziekenhuis. Michael ademde niet meer toen de ambulance broeders bij hem thuis aankwamen en hebben hem gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel verzamelen grote groepen fans zich bij het ziekenhuis en bij zijn woning.

Jackson zou 50 concerten (in de O2 Arena) geven in Engeland, welke nagenoeg allemaal uitverkocht waren. Hij was een van de meest succesvolste artiesten van zijn tijd. Hij werd al jong beroemd met de [[Jackson 5]] en maakte jarenlang succesvolle muziek. Hij stond met zijn liedjes in de Verenigde Staten dertien keer op nummer-1 in de hitlijsten. Nadat hij werd beschuldigd van kindermisbruik in 2005 leidde hij een teruggetrokken bestaan. Hier kwam dit jaar verandering in toen hij een come-back tour aankondigde. Bij Jackson werd in mei huidkanker gevonden. Begin juni meldden diverse internationale media dat men bezorgdheid was over de gezondheid van de zanger. Michael Jackson is 50 jaar geworden.

 

Deel: