Vanavond is het zover. In restaurant/shushi bar/lounch bar Little Buddha in hartje Amsterdam presenteert Kamryn Belle haar debuut-CD 'Sway' aan het publiek. Radio 2 DJ Corné Klijn is aangetrokken om het eerste schijfje aan de, van oorsprong Surinaamse, zangeres uit te reiken. De CD ligt vanaf 8 juni in de winkels. Tijdens het schrijven van een van de liedjes was Kamryn opzoek naar een authentiek reggae-geluid.

Toen ze een documentaire over Bob Marley zag, waarin ze de vermaarde producer Tony Platt (o.a. Bob Marley, Buddy Guy, Gary Moore, AC/DC en Foreigner) zag besloot dat dit DE persoon was die haar kon helpen. Onmiddellijk stuurde ze Tony een mail met een demo en hij was zo onder de indruk van haar stem dat hij onmiddellijk met haar wilde werken. Platt heeft dan ook het album geproduceerd, gemixt en gemasterd. De CD bevat 11 tracks, waarvan er 10 van eigen hand zijn. De enige cover; 'Where Is My Man' op het album is van Eartha Kitt. Het is een zeer divers album geworden, waarin Kamryn je meeneemt op haar muzikale reis. Waan je je het ene moment nog op Jamaica (A Song For You), dan zit je weer in een jaren 40 nachtclub op Broadway NY (Once Upon A Time) of neemt ze je mee naar het New Orleans uit de jaren '30 (Valentine).

Met haar uitstraling en uitstekend begeleid door haar 7-koppige begeleidingsband weet ze deze emoties prima te vertalen op het kleine podium van Little Buddha. Gezien de stijlen van muziek past Little Buddha als locatie voor deze presentatie. Alleen door haar indeling (het blijft een restaurant) staan en zitten mensen her en der verspreid met elkaar te praten, wat een enorm geroezemoes veroorzaakt. Het lijkt alsof de aanwezigen weinig aandacht hebben voor de artieste waardoor er meer een sfeer ontstaat van een bruiloft dan van een CD presentatie. Zelfs op de vraag van Kamryn om wat meer naar voren richting podium te komen wordt totaal niet gereageerd. Misschien zou het toch beter geweest zijn om deze presentatie in de kleine zaal van Paradiso, Winston of Bitterzoet te houden.

 

 


Foto's (c) 2012 Bert Vethaak

Deel: